Šapić podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Beograda

"Upravo sam podnio formalnu ostavku na mjesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra održali i na nivou Beograda," rekao je Šapić

5924 pregleda 4 komentar(a)
Šapić, Foto: Shutterstock
Šapić, Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je da formalno podnosi ostavku na tu funkciju, ali da nastavlja posvećeno i predano da vodi Beograd do dana izbora i konačne provjere poverenja građana, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Upravo sam podnio formalnu ostavku na mjesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra održali i na nivou Beograda," rekao je Šapić, kako prenosi N1.

„I nakon ovog čina, nastaviću jednako predano i posvećeno da obavljam posao gradonačelnika, da bi se neometano obezbijedilo sprovođenje i realizacija kako svih revolucionarnih socijalnih mjera, tako i projekata koje smo realizovali, započeli ili najavili, a koji su obilježili period od kada sam došao na ovo mjesto“, poručio je Šapić.

Dodao je i da kad kad Vlada Srbije uvede privremeni organ i kada se konačno steknu svi pravno-formalni uslovi za raspisivanje izbora 17. decembra, očekuje da kao predsjednik tog tijela nastavi da vodi Beograd do, kako je rekao, dana izbora i konačne provjere poverenja za sve što je njegova administracija uradila i što tek planira da uradi.

Šapić je još juče izjavio da će izbori u prijestonici Srbije vrlo vjerovatno biti 17. decembra.

Predsjednici opština širom Srbije iz redova Srpske napredne stranke od juče podnose ostavke na funkcije, nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u srijedu uveče na RTS-u najavio da bi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori mogli da budu održani 17. decembra.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na jučerašnjoj sjednici Vlade, prema saznanjima N1, tražila od ministara i državnih sekretara da sve uredbe i propisi koje su u proceduri budu usvojeni do polovine oktobra, zato što će parlamentarni izbori biti održani 17. decembra.

Bonus video: