Vučić: U narednih nekoliko dana očekujem da se sastanem sa Kurtijem u Briselu

"Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih mjera i urušavanja naših nacionalnih interesa, vjerujem da ćemo u tom uspjeti“, kazao je Vučić

5111 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio da očekuje da će se u narednih nekoliko dana sastati sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu.

„Očekujem da Kurti i ja u naredna dva ili tri dana ponovo idemo u Brisel. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih mjera i urušavanja naših nacionalnih interesa, vjerujem da ćemo u tom uspjeti“, kazao je Vučić u Leskovcu, gdje je posjetio Opštu bolnicu povodom donacije mamografa.

Upitan za posljednje optužbe kosovskog premijera u vezi incidenta u Banjskoj i zahtjeve za uvođenjem sankcija Srbiji, Vučić je kazao da Beograd nije tražio sankcije „ni protiv koga, pa ni protiv Prištine“.

„Ozbiljne vlade i države se tako ne ponašaju. Imate (na Kosovu) histeričan pristup svemu, svakog dana izmišljanje novih afera. Ne vjerujete kakve ludosti čitate i šta slušate jer neko pri zdravoj pameti ne može tako nešto da izgovori“, rekao je predsjednik Srbije.

Bonus video: