Ponavljanje izbora na 35 biračkih mjesta, bojkot koalicije "Srbija protiv nasilja"

Koalicija "Srbija protiv nasilja" saopštila je ranije da neće učestvovati na ponovljenim izborima, jer ne želi da učestvuje u nastavku "izborne lakrdije"

6505 pregleda 5 komentar(a)
Sa protesta koalicije SPN, Foto: Reuters
Sa protesta koalicije SPN, Foto: Reuters

Na 35 biračkih mjesta u Srbiji danas se ponavlja glasanje za vanredne parlamentarne izbore, koji su održani 17. decembra.

Na ponovljenim izborima, koje je koalicija "Srbija protiv nasilja" ranije saopštila da će bojkotovati, biračka mesta biće otvorena u 7.00 a glasanje će trajati do 20.00 sati, do kada traje i izborna tišina.

Kako je saopšteno iz Republičke izborne komisije (RIK), glasanje za narodne poslanike ponavlja se na pojedinim biračkim mjestima u Nišu i Subotici, kao i u nekim biračkim mjestima u opštinama Babušnica, Bojnik, Veliko Gradište, Vlasotince, Trstenik, Žagubica, Кoceljeva, Lebane, Petrovac na Mlavi, Plandište, Raška, Svrljig, Tutin, Ćuprija, Aranđelovac, Кosjerić, Kula, Topola i Ćuprija.

Glasaće se i na tri biračka mjesta za Skupštinu grada Beograda, na biračkom mjestu broj 73 u gradskoj opštini Voždovac i biračkim mjestima broj 15 i 122 u gradskoj opštini Novi Beograd.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" saopštila je ranije da neće učestvovati na ponovljenim izborima, jer ne želi da učestvuje u nastavku "izborne lakrdije".

Predstavnici te koalicije od 18. decembra organizuju proteste u Beogradu sa zahtjevom da se izbori ponište, zbog neregularnosti i kršenja izborne volje građana, a više poslanika i funkcionera stranaka koje čine izbornu listu "Srbija protiv nasilja" štrajkuje glađu.

Bonus video: