Vučić: 5. i 6. maja će biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske

Zaključak je dogovoren, kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, nakon višesatnih razgovora koje je imao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, uz prisustvo patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija

7525 pregleda 64 reakcija 65 komentar(a)
Vučić, Porfirije i Dodik, Foto: Predsednik.rs
Vučić, Porfirije i Dodik, Foto: Predsednik.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će 5. i 6. maja u Beogradu i drugim djelovima države biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

Takav zaključak dogovoren je, kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, nakon višesatnih razgovora koje je imao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, uz prisustvo patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija.

"Na tom Saboru biće donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine", navodi se u saopštenju.

Nova Vlada Srbije i Vlada Srpske, kako se dodaje, pripremiće deklaraciju i moguće druge opštepravne akte koje će u istom tekstu podnijeti na usvajanje Skupštinama Srbije i Republike Srpske.

"Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo sa težinom političke situacije u kojoj se nalazi cjelokupan srpski narod i od Njegove svetosti zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve. O svim drugim detaljima u narednom periodu obavijestićemo javnost", piše u saopštenju.

Bonus video: