Dačić: Sramno i nečuveno da Crna Gora glasa za rezoluciju o Srebrenici

Dačić je rekao da je "nevjerovatno" da zemlja u kojoj Srbi, kako tvrdi, čine više od trećine stanovništva, glasa za rezoluciju kojom se, kako takođe tvrdi, "upravo Srbi predstavljaju kao genocidan narod"

20156 pregleda 397 reakcija 117 komentar(a)
Dačić, Foto: Reuters
Dačić, Foto: Reuters

Doskorašnji šef srpske diplomatije, sada ministar unutrašnjih poslova te države, Ivica Dačić ocijenio je najavu da će Crna Gora glasati za rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici kao "sramnu i nečuvenu".

Dačić je za današnji Kurir naveo da je "nevjerovatno" da zemlja u kojoj Srbi, kako tvrdi, čine više od trećine stanovništva, glasa za rezoluciju kojom se, kako takođe tvrdi, "upravo Srbi predstavljaju kao genocidan narod".

"Pritom je ova Vlada (Crne Gore) i došla na vlast najviše zahvaljujući Srbima i njihovoj borbi na čuvenim litijama. Sramno i nečuveno", rekao je Dačić.

Crnogorski premijer Milojko Spajić najavio je ranije da će Crna Gora glasati u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija za rezoluciju o Srebrenici i da nema ništa protiv ni podrške eventualnoj rezoluciji o Jasenovcu.

"Mi ćemo glasati za tu, ali i sve rezolucije koje osuđuju genocid. Mi smo sto odsto usaglašeni sa spoljnom politikom Evropske unije", izjavio je Spajić u Skupštini Crne Gore, odgovarajući na poslanička pitanja.

Bonus video: