Vučić: Amandmani Crne Gore su odvratna igra i perfidan trik, time trebalo da se Srbiji zapuše usta

""Vijesti“ su antisrpski medij, ja sam ponosan kada sam negativno predstavljen na njihovim naslovnim stranama", rekao je Vučić

43576 pregleda 392 reakcija 248 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 19.05.2024. 11:12h

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su amandmani koje je Crna Gora podnijela na rezoluciju o genocidu u Srebrenici odvratna igra i perfidan trik.

Vučić je gostujući na TV Pink rekao da će se u ponedjeljak sastati sa predstavnicima Srba iz regiona i patrijarhom u hramu Svetog Save i razgovarati o rezoluciji o Srebrenici.

„Ono što je sigurno je da ćemo da se borimo. To vam garantujem. Znam kolika je sila koja prijeti i koliko su snažni i da ćemo dati sve od sebe“, rekao je Vučić.

Dodao je da će mu savjest biti čista.

On je naveo da postoje regionalne platforme koje žele da ruše Srbiju, te da je ponosan kada je u negativnom kontektu na njihovim naslovnim stranama.

""Vijesti“ su antisrpski medij, ja sam ponosan kada sam negativno predstavljen na njihovim naslovnim stranama. Oni kažu umjerena doza agresivnosti. A ja sam rekao da se ne miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore. Ambasadori im se miješaju u to ko će im biti u vladi. Mi poštujemo susjede i međunarodno pravo, (ali) ne mogu uvijek da razumijem sve", rekao je Vučić.

Govoreći o amandmanima Crne Gore na rezoluciji, Vučić smatra da je time trebalo da se Srbiji “zapuše usta”.

„Neko lupetanje o jedinstvu različitosti je jedan, a drugi je da postoji individualnu odgovornost. Pa zašta će vam onda rezolucija jer individualnu krivičnu odgovornost imamo. Pa šta to radite? Riječ je o triku“, rekao je Vučić.

“Pogledajte tu dozu bezbobzirnosti njihovih medija da se Srbija iživljava na Crnoj Gori. Mi smo ti koji vršimo agresiju u regionu, to je ludački inverzno ponašanje, te laži… U četvrtak uveče ćemo znati ko su nam prijatelji u svijetu, pokazaćemo na svakom mjestu ko ne bude glasao su nam prijatelji, za ostale ćemo dobro znati da nam nisu prijatelji”, rekao je Vučić.

Naveo je da nijednim rezultatom neće biti srećan ali će biti “pobosan na našu borbu”.

“Uvjeren sam da će građani Srbije biti ponosni”.

Bonus video: