Hrvatska: Akcija USKOK-a i policije, uhapšeno deset osoba, među njima i poznati privrednik?

Hapšenje na područjima četiri hrvatske županije

7108 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) i hrvatska policija pokrenuli su danas na području Zagreba i još tri županije akciju protiv deset osumnjičenih za udruživanje zbog krivičnih djela iz "oblasti kriminaliteta droga", javlja Jutarnjih.hr.

Hapšenja i sprovođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje Policijski nacionani ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) sprovodi u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje se sprovode na području Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile krivična djela iz oblasti kriminaliteta droga, navodi USKOK.

Nakon ispitivanja osumnjičenih USKOK će donijeti odluku o daljem postupanju o čemu će pravovremeno obavijestiti javnost, dodaje se u saopštenju USKOK-a.

O akciji se oglasio i Direktorat policije.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili krivičnih djela zločinačkog udruženja i neovlašćene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja. Po završetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK - Služba Osijek podnijeće kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a uhapšene osobe će predati pritvorskom nadzorniku", objavili su.

Prema nezavničnim informacijama, riječ je o osobama koje imaju i legalno registrovani uzgoj konoplje za proizvodnju CBD-a, no očigledno je da su usput uzgajali i nelegalnu marihuanu za plasman na crno tržište, prenosi Jutarnji.hr.

N1 javlja kako se prema za sada dostupnim informacijama marihuana proizvodila na lokacijama na Bilogori i u Slavoniji, a isti medij navodi da je među osumnjičenima i jedan poznati privrednik. Vrijednost droge za sada nije potvrđena.

Bonus video: