U Španiji razbijena mreža krijumčara maloljetnica

Žrtve su putem Facebooka vrbovale dvije žene koje su ih "namamile nudeći im posao konobarice, iskoristivši njihovu naivnost i težak finansijski položaj", saopštila je policija
0 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock.com
hapšenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.11.2016. 14:57h

Španska policija je saopštila da je u okolini Mursije uhapsila sedam osoba povezanih sa mrežom koja je seksualno iskorišćavala 29 djevojaka iz Južne Amerike, među kojima su neke bile maloljetne.

Žrtve su putem Facebooka vrbovale dvije žene koje su ih "namamile nudeći im posao konobarice, iskoristivši njihovu naivnost i težak finansijski položaj", saopštila je policija.

Sve žrtve su iz Južne Amerike, rekla je portparolka policije ne navodeći iz kojih zemalja dolaze.

Vođa grupe, čiji su žena i brat takođe uhapšeni, bio je vlasnik dva klubova za prostituisanje u Mursiji i Santomeri, gdje su djevojke nudile klijentima seksualne usluge predstavljajući se kao konobarice.

Četvoro uhapšenih je iz Španije, dvoje iz Kolumbije i jedno iz Bolivije. Šestoro su članovi mreže, a sedma osoba je klijent uhapšen tokom seksualnog odnosa sa maloljetnicom, prenosi AFP.

Španska nevladina organizacija Anesvad, koja je aktivno učestvovala u suzbijanju trgovine ljudima, 2015. godine je procijenila da je 80 odsto prostitutki u Španiji prisiljeno na prostituciju.

One uglavnom dolaze iz Rumunije, Brazila, Paragvaja, Nigerije i Kine, saopštilo je špansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Bonus video: