Migranti podmetnuli požar u centru za azilante u Dizeldorfu?

Policija je pokrenula istragu uzroka požara pošto je došla do informacija da je neko polio dušek zapaljivom tečnošću i zatim ga zapalio
1 komentar(a)
požar Dizeldorf
požar Dizeldorf
Ažurirano: 09.06.2016. 16:19h

Izbjeglički centar u njemačkom gradu Dizeldorfu izgorio je u požaru koji su navodno podmetnuli migranti bijesni zato što ih nijesu probudili na vrijeme za Ramazanski doručak, javljaju danas njemački mediji.

U tom izbjegličkom centru, koji je u utorak izgorio do temelja, živjelo je oko 280 izbjeglica, prenosi britanski Dejli mejl.

Hitna pomoć je pružila medicinsku pomoć 25 izbjeglica zbog udisanja dima, a zatim je policija pokrenula istragu uzroka požara pošto je došla do informacija da je neko polio dušek zapaljivom tečnošću i zatim ga zapalio.

Prema navodima njemačkog lista "Ekspres", dvojica Marokanaca koji su živjeli u tom izbjegličkom centru su rekli da jedan pripadnik obezbjeđenja, inače Iranac,"namjerno nije probudio na vrijeme" za doručak one koji poste (uzdržavaju se od jela i pića tokom dana) Ramazan.

"Ekspres" navodi da su Marokanci takođe rekli da su planirali da zbog toga podmetnu požar.

Svjedoci navode da su u tom izbjegličkom centru, koji vodi Crveni krst, postojale tenzije između pripadnika različitih vjera.

Bonus video: