U racijama u Diseldorfu uhapšeno 40 osoba

Njemačke vlasti ranije su saopštile da je zbog nasilja u novogodišnjoj noći u Kelnu do sada podnijeto 516 prijava, a od tog broja oko 40 odsto odnosi se na seksualne napade
0 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.01.2016. 16:02h

Njemačka policija je saopštila danas da je uhapsila 40 muškaraca u racijama sprovedenim u Diseldorfu, koje su povezane s dugotrajnom istragom zbog sumnje da je organizovana krađa u koju su umiješane osobe sjevernoafričkog porijekla.

Policija navodi da su sinoćne racije sprovedene u 18 kafea, kockarnica i barova u blizini glavne željezničke stanice planirane prošle godine, dodajući da povod nisu napadi koji su se dogodili u novogodišnjoj noći u obližnjem Kelnu.

AP međutim podsjeća da su za nasilje u Kelnu uglavnom osumnjičene osobe "arapskog ili sjevernoafričkog porijekla", navodeći da su ti napadi skrenuli pažnju na krivična djela koja su u Njemačkoj počinile osobe porijeklom iz Sjeverne Afrike.

U saopštenju se navodi da su policajci provjerili 294 osobe, većinom muškarce sjevernoafričkog porijekla, i uhapsili njih 40, među kojima 38 zbog sumnje da ilegalno borave u Njemačkoj.

Njemačke vlasti ranije su saopštile da je zbog nasilja u novogodišnjoj noći u Kelnu do sada podnijeto 516 prijava, a od tog broja oko 40 odsto odnosi se na seksualne napade.

Bonus video: