Putin: Ne želimo povratak SSSR-a, ali niko nam ne vjeruje

"Izgleda da Zapad misli da je nepogrešiv, ali kad dođe vrijeme za preuzimanje odgovornosti, njih nigdje nema", naveo je ruski predsjednik
12 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2015. 08:53h

Rusija ne pokušava ponovo da uspostavi Sovjetski Savez, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin, dodajući da je problem što "niko ne želi u to da povjeruje".

"Kad je riječ o Ukrajini i drugim republikama bivšeg SSSR-a, siguran sam da naši partneri ne rade u interesu Ukrajine, već rade na sprječavanju ponovnog stvaranja SSSR-a", rekao je Putin u sinoć emitovanom dokumentarcu "Svjetski poredak", a prenijela je agencija AFP.

"Niko ne želi da vjeruje da mi ne pokušavamo da vratimo Sovjetski Savez", istakao je ruski predsjednik.

On je u dokumentarcu emitovanom na kanalu "Rosija 1" takođe kritikovao intervencije Zapada na sjeveru Afrike i na Bliskom Istoku.

"Ne možete tek tako da uvodite svoju verziju demokratije i dobra i zla ljudima drugih kultura, druge vjere i tradicija, i to na taj mehanički, automatski način", istakao je Putin.

"Izgleda da Zapad misli da je nepogrešiv, ali kad dođe vrijeme za preuzimanje odgovornosti, njih nigdje nema", naveo je ruski predsjednik.

Bonus video: