Štajnmajer: Angažovanje u Siriji kratkoročno

"To je borba protiv ID (Islamske države) gdje će Njemačka biti aktivna sa satelitima, dajemo i tornado avione i avione za punjenje gorivom. Pratićemo i francuskog nosača sa njemačkom fregatom", rekao je Štajnmajer
54 pregleda 0 komentar(a)
Frank Valter Štajnmajer, Foto: Reuters
Frank Valter Štajnmajer, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2015. 10:37h

Šef njemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer rekao je danas u Beogradu da njemačko angažovanje u Siriji ne bi trebalo da bude dugoročno i da će danas u Bundestagu biti donijeta odluka o intervenciji na godinu dana.

On je rekao da za dugogodišnji angažman nisu zainteresovane ni SAD, ni Rusija, ni Njemačka i da bi situaciju u Siriji trebalo rješavati dijalogom za političko rješenje.

"To je borba protiv ID (Islamske države) gdje će Njemačka biti aktivna sa satelitima, dajemo i tornado avione i avione za punjenje gorivom. Pratićemo i francuskog nosača sa njemačkom fregatom", rekao je on odgovarajući na pitanje o današnjoj očekivanoj odluci njemačkih poslanika o učešću u intervenciji u Siriji.

U tom slučaju će angažman biti kratkoročan, rekao je Štajnmajer poslije razgovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Njemački ministar u Beogradu učestvuje na Ministarskom savjetu OEBS-a.

Bonus video: