Rusija: Ubijeno 10 militanata koji su se zakleli na vjernost Islamskoj državi

Islamisti sa sjevera Kavkaza sve češće proglašavaju lojalnost Islamskoj državi, koja je u junu na tom području proglasila da uspostavlja lokalni ogranak
2 komentar(a)
vojska Rusije Krim, Foto: Reuters
vojska Rusije Krim, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2015. 10:21h

Ruski antiteroristički komitet saopštio je danas da je u specijalnoj operaciji ubijeno 10 militanata koji su se zakleli na vjernost Islamskoj državi, javlja Rojters.

Ekstremisti su otvorili vatru na policajce i bacali granate nakon što su bili satjerani u jedno manje šumovito područje u blizini grada Naljčik, u ruskoj republici Kabardino-Balkarija na sjeveru Kavkaza, saopštio je Komitet, dodajući da akcija i dalje traje.

Islamisti sa sjevera Kavkaza sve češće proglašavaju lojalnost Islamskoj državi, koja je u junu na tom području proglasila da uspostavlja lokalni ogranak.

"U operaciji u blizini grada Naljčika, preme preliminarnim operacijama ubijeno je 10 militanata. Svi oni su bili pripadnici naoružane grupe koji su se zakleli na vjernost terorističkoj organizaciji Islamska država", saopštio je komitet, a javio Interfaks.

Rusija je izvela najžešće vazdušne udare na Islamsku državu u istočnoj Siriji otkako je rat počeo, pri čemu su ruski avioni imali više od 70 napada u kojima je poginulo najmanje 36 ljudi, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Bonus video: