Uhapšeni organizatori lažnih brakova zarad boravka u EU

Za sumu od 1.000 eura našlo se sedam Slovakinja iz Košica spremnih da otputuju u Dansku i tu se formalno vjenčaju a zatim pređu u Njemačku, kako bi njihovi srpski muževi mogli da zatraže dozvolu za boravak
75 pregleda 0 komentar(a)
vjenčanje, osuđenici, brak, Foto: Shutterstock
vjenčanje, osuđenici, brak, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.11.2014. 17:14h

U Slovačkoj je razbijena međunarodna organizovana grupa švercera ljudi koji su preko lažnih brakova sa Slovakinjama legalizovali Srbima boravak u Njemačkoj i Danskoj.

Za šverc izbjeglica i trgovinu ljudima optuženo je 11 članova grupe koji su tražili Slovakinje spremne da za 1.000 eira sklope lažni brak s državljanima Srbije, a zatim da kao građanke Evropske unije u Njemačkoj ili Danskoj legalizuju boravak suprugu iz Srbije na osnovu spajanja porodica, javila je slovačka novinska agencija TASR.

Pored Slovaka, među kojima su dvojica organizatora uhapšena u Velikoj Britaniji za slična krivična djela legalizacije boravka izbjeglica preko lažnih brakova, narudžbine za slovačkim nevjestama primala je i jedna Srpkinja sa boravkom u Njemačkoj.

Za sumu od 1.000 eura našlo se sedam Slovakinja iz Košica spremnih da otputuju u Dansku i tu se formalno vjenčaju a zatim pređu u Njemačku, kako bi njihovi srpski muževi mogli da zatraže dozvolu za boravak.

Dvojica Srba s njemačkim državljanstvom biće krivično gonjeni u domovini, saopštio je portparol slovačke policije Mihal Slivka.

Bonus video: