Princeza optužena za rasizam zbog indijanskog kostima

"Pokazala si veoma loše rasuđivanje u izboru odjeće", napisao je jedan korisnik društvene mreže "Tumblr"
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2012. 09:48h

Princeza od Monaka Šarlota Kaziragi pojavila se na jednom konjičkom nadmetanju obučena u tradicionalnu odjeću američkih Indijanaca, zbog čega se našla na udaru kritika dijela javnosti, jer je njen potez opisan kao rasistički i uvrjedljiv za američke starosjedioce.

"Šarlot Kaziragi je izabrala odjeću koja javno iznova i iznova označavana kao rasistička"

Princeza Šarlota je na konjičkom turniru u Parizu učestvovala obučena u indijanski kostim sa perjanicom na glavi, po ugledu na indijanske poglavice, sa ratničkim bojama na licu. To je razbesnjelo neke korisnike društvenih mreža, uključujući i fanove kraljevske porodice iz Monaka.

"Draga Šarlota Kaziragi, američki Indijanci su i dalje su žrtve rasizma, neznanja i zloupotrebe samo zato što su Indijanci. Pokazala si veoma loše rasuđivanje u izboru odjeće", napisao je jedan korisnik "Tumblra".

S obzirom da su na slične kritike zbog kostima poput ovog ranije naišli "Viktorija sikret", "Urban autfiters" i Gven Stefani, modni sajt "Stajlit" postavio je pitanje da li odgovornost leži na sponzoru takmičenja u Parizu, modne kompanije "Guči".

"Šarlot Kaziragi je izabrala odjeću koja javno iznova i iznova označavana kao rasistička", napisala je modna novinarka Hilari Džordž-Parkin.

Galerija

Bonus video: