Hoćemo magarca za gradonačelnika

Stanovnici Varne, bugarskog grada na Crnom moru, nezadovoljni trenutnom vlašću, došli su na ideju da za gradonačelnika kandiduju magarca
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.10.2011. 08:12h

Kandidat se zove Marko i na svijet je došao 1989. godine koja je označila kraj komunističke ere u Bugarskoj i odlazak Todora Živkova sa vlasti.

Marko je tvrdoglav, ali uspješno obavlja posao. Ovog 22-godišnjaka je kandidovala marginalna bugarska politička partija Društvo za novu Bugarsku, ističući da će se njen kandidat prije svega boriti "za zaštitu zelenog pojasa oko grada koji su trenutne vlasti skoro u potpunosti uništili neobuzdanom gradnjom".

Ovo je prvi put da je životinja kandidat u Bugarskoj. Ova je praksa poznata u Meksiku gdje su na listama imali magarce, konje, pse i kokoške, dok se u Brazilu građani najčešće odlučuju da predlože majmuna kao kandidata .

"Više od 20 godina imamo nesposobnu vlast. Mislim da bi i magarac bolje upravljao", rekla je Milka Tabakova, stanovnica Varne.

"Razlika između magarca i onih na vlasti je što magarac ne krade, ne laže i obavlja svoj posao", rekao je Angel Diankov, kandidat za poslanika.

Bonus video: