Engleska: Policija uhapsila muškarca koji je dvoje ljudi držao kao taoce u kuglani

0 komentar(a)
Engleska policija, Foto: Screenshot (YouTube)
Engleska policija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 22.10.2017. 19:04h

Engleska policija uhapsila je večeras muškarca koji je naoružan lovačkom puškom uze taoce u kuglani u gradu Nanitonu, javlja "Gardijan".

Policija je ranije saopštila da taj incident "nije povezan ni sa kakvom terorističkom aktivnošću".

Predstavnik kompanije u čijem sastavu je ta kuglana u gradu Nanitonu u centralnoj Engleskoj rekao je ranije za Skaj njuz da je obaviješten da su za taoce uzete dvije osobe zaposlene u toj kuglani, navodi Asošiejted pres.

On je dodao da misli da je napadač bivši muž ili dečko jedne od dvije zaposlene osobe, ali da nije siguran u to.

Gosti restorana u blizini kuglane, kojima je policija zabranila izlaz iz tog objekta, izjavili su za britanske medije da je policija blokirala oblast pošto je muškarac s lovačkom puškom uzeo taoce u obližnjoj kuglani.

Lokalna hitna pomoć je saopštila da nije bilo žrtava.

"Cjelokupno preostalo naše osoblje je bezbjedno i oni su obezbijedili da svi korisnici kuglane izađu odatle, tako da su svi na sigurnom osim dvije osobe koje nedostaju", rekao je Amšar za Skaj njuz.

Policija je građane ranije upozorila da izbjegavaju kretanje u tom dijelu grada, dok mediji i očevici navode da je riječ o talačkoj krizi.

Policija Vorvikšajera u centralnoj Engleskoj nije na Tviteru objavila više detalja o incidentu, ali se u porukama na društvenim mrežama navodi da naoružani muškarac drži taoce u kompleksu koji obuhvata bioskop, dječju igraonicu, kuglanu i restorane, prenosi Rojters.

Ambulantna služba Vest Midlendsa saopštila je na Tviteru da je na licu mjesta raspoređen izvjestan broj resursa.

"Ambulantni helikopter je sada krenuo. Za sada nema žrtava niti povrijeđenih", navela je ranije ta služba na Tviteru, prenosi Rojters.

Policija je građane upozorila da izbjegavaju kretanje u tom dijelu grada, a očevici navode da je oblast oko parka Bermuda, tržnog centra na otvorenom, blokirala naoružana policija, javlja Bi-Bi-Si.

Na fotografijama objavljenim na Tviteru može se vidjeti više policijskih vozila u blizini komleksa.

Neimenovani očevidac rekao je za Skaj njuz da je nekim ljudima dozvoljeno da izađu iz kompleksa, prenio je Rojters.

Bonus video: