U ruskim napadima na istoku Ukrajine poginula dva strana humanitarna radnika

Organizacija je navela da je Kanađanin Entoni Ihnat poginuo u napadu dok su dvojica njemačkih medicinskih volontera teško povrijeđena

3659 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dva strana humanitarna radnika, Kanađanin i Španjolka, poginula su danas na istoku Ukrajine u ruskom artiljerijskom napadu u kome je pogođen tim od četvoro zaposlenih u ukrajinskoj nevladinoj organizaciji.

Četiri dobrovoljaca iz ukrajinske nevladine organizacije "Road to Relief," koja pomaže u evakuaciji ljudi iz oblasti na liniji fronta ostalo je zarobljeno u kombiju kada se prevrnuo i zapalio pošto su ga pogodili projektili blizu grada Časov Jar, javila je ta organizacija na svojoj Instagram stranici.

Organizacija je navela da je Kanađanin Entoni Ihnat poginuo u napadu dok su dvojica njemačkih medicinskih volontera teško povrijeđena. Tada je navela da ne može da utvrdi gdje se nalazi četvrti putnik u kombiju, Španjolka Ema Igual koja je direktorka te nevladine organizacije.

Međutim, španski ministar spoljnih poslova Hose Manuel Albares rekao je za španske medije da je Madrid dobio "verbalnu potvrdu" da je 32-gogodišnja Španjolka poginula.

Dobrovoljci su bili na putu da procjene potrebe civila ispred Bahmuta, navela je organizacija Road to Relief. U Bahmutu se vodila najduža i nakrvavija bitka u ratu prije nego što je pao u ruske ruke u maju. Ukrajnske snage još drže zapadna predgrađa grada i vode kontraofanzivu u toj oblasti.

Bonus video: