Rusija i Ukrajina saopštile su da su preko noći oborile desetine dronova

Dronovi - prepuni eksploziva ili sa naprednim kamerama za nadzor - intenzivno su korišteni tokom dvogodišnjeg rata između Rusije i Ukrajine

1629 pregleda 0 komentar(a)
Posljedice ruskog napada dronom u Nikopolju šestog marta, Foto: Reuters
Posljedice ruskog napada dronom u Nikopolju šestog marta, Foto: Reuters

Rusija i Ukrajina saopštile su da su preko noći oborile desetine dronova, dok su obije zemlje vršile noćne napade na mete iza linija fronta.

Dronovi - prepuni eksploziva ili sa naprednim kamerama za nadzor - intenzivno su korišteni tokom dvogodišnjeg rata između Rusije i Ukrajine.

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da je Rusija tokom noći na ukrajinsku teritoriju uputila 37 dronova kamikaza tipa Šahed - iranske proizvodnje - i tri projektila.

"Kao rezultat borbenih dejstava, 33 Šaheda su oborena u regionima Kirovograda, Odese, Hersona, Nikolajeva i Harkiva", navodi se u poruci Vazduhoplovstva u Telegramu.

U Moskvi je Ministarstvo odbrane saopštilo da je presrelo 16 ukrajinskih dronova u ranim jutarnjim satima u petak.

Njih oko 15 uništeno je iznad južne oblasti Volgograd, koja je najbliža regija linijama fronta u istočnoj Ukrajini na udaljenosti od oko 300 kilometara.

Još jedan dron oboren je iznad graničnog regiona Belgoroda, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Belgorod je doživio desetine granatiranja i zračnih napada otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu u februaru 2022.

Bonus video: