Ukrajinski zvaničnici: U ruskom raketnom napadu na Mikolajiv ubijena jedna osoba, najmanje osam ranjenih

"Policija je pronašla povrijeđenu djevojku sa ranama od gelera kojoj je ukazana prva pomoć na licu mjesta i prebačena je u bolnicu", saopštilo je Ministarstvo unurašnjih poslva Ukrajine na svom Telegram kanalu o posljedicama u Mikolajivu

6835 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Mikolajiva, Foto: Reuters
Detalj iz Mikolajiva, Foto: Reuters

Jedan muškarac je ubijen, a najmanje osam ljudi je ranjeno u današnjem ruskom raketnom napadu na crnomorski lučki grad Mikolajiv, saopštili su ukrajinski zvaničnici, prenosi agencija Rojters.

Regionalni guverner Mikolajiva, Vitalij Kim je na Telegramu rekao da su bila dva udara na Mikolajviv iz istog pravca kao i prethodni udar na Odesu, dodajući da je muškarac rođen 1974. godine preminuo u bolnici, a da je povrijeđena i djevojčica rođena 2013. godine.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova podijelilo je na Fejsbuku video na kome se vide posljedice.

"Policija je pronašla povrijeđenu djevojku sa ranama od gelera kojoj je ukazana prva pomoć na licu mjesta i prebačena je u bolnicu", saopštilo je ministarstvo na svom Telegram kanalu o posljedicama u Mikolajivu, naveo je Rojters.

Odvojeno, ukrajinska vojska je saopštila da su ruski vazdušni napadi oštetili poljoprivredna preduzeća i uništili nekoliko industrijskih zgrada u lučkom gradu Odesi.

Rojters navodi da nije mogao nezavisno da provjeri izvještaje.

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da je Rusija lansirala 16 bespilotnih letjelica i sedam raketa, a 14 dronova je uništeno iznad Odeske oblasti.

Moskva je optužila Kijev za izbornu sabotažu sa višednevnim udarima na rusku infrastrukturu, što je jedna od najobimnijih vazdušnih operacija na ruskoj teritoriji otkako je predsjednik Vladimir Putin naredio invaziju na Ukrajinu prije dvije godine.

Bonus video: