Ukrajina: Četvoro poginulo u ruskim udarima na Harkov

Ukrajinski gradovi su takoreći svaku noć na meti ruskih udara, a Harkov, koji se nalazi blizu granice na sjeveroistoku zemlje, je među najčešće gađanim

2598 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Četiri osobe su poginule, a više od deset je ranjeno noćas u novim ruskim udarima na Harkov, drugi po veličini ukrajinski grad, javile su tamošnje vlasti.

Troje spasilaca je poginulo u "drugom udaru" na već gađano mjesto u "gusto naseljenom kvartu" Harkova, rekao je gradonačelnik Igor Terehov.

Jedna osoba je ubijena u udaru na stambenu četvrt u drugom kvartu, dodao je on.

Policija u Harkovskoj oblasti takođe je javila da je četvoro ljudi poginulo, kao i da je 11 povrijeđeno. Prema policiji, četvrta poginula osoba je šezdesetosmogodišnjak.

jh
foto: Reuters

Šef Harkovske vojne oblasti Oleg Sinegubov rekao je da je izveden napad sa najmanje 15 neprijateljskih dronova od kojih je neke oborila protivvazduhoplovna odbrana.

Ukrajinski gradovi su takoreći svaku noć na meti ruskih udara, a Harkov, koji se nalazi blizu granice na sjeveroistoku zemlje, je među najčešće gađanim.

jh
foto: Reuters

Ukrajinski zvaničnici ponavljaju pozive zapadnim saveznicima da pošalju više sredstava za protivvazduhoplovnu odbranu, posebno moderne američke sisteme Patriot.

Američka vojna pomoć Ukrajini se iscrpjela zbog protivljena republikanaca u Kongresu koji blokiraju pomoć od oko 60 milijardi dolara koju je obećao predsjednik Džo Bajden, iz redova demokrata.

Bonus video: