Vlasti grčkog ostrva: Prevrnuo se čamac, migrant poginuo

U saopštenju lokalnih vlasti se navodi da je pokrenuta akcija spasavanja u saradnji sa Evropskom agencijom za zaštitu granica Fronteks kako bi se pronašle osobe koje se vode kao nestale

2009 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Lokalne vlasti na grčkom ostrvu Samos danas su saopštile da je jedan migrant poginuo a da je 25 spašeno nakon što je njihov čamac potonuo ubrzo po isplovljavanju iz Turske.

Obalska straža je saopštila da je do nesreće došlo u nedjelju i da su 23 osobe spašene iz broda koji tone, dok su još dvije izvučene iz vode.

Treći muškarac koji je bio u nesvjesti, kasnije, u bolnici, je proglašen mrtvim.

U saopštenju lokalnih vlasti se navodi da je pokrenuta akcija spasavanja u saradnji sa Evropskom agencijom za zaštitu granica Fronteks kako bi se pronašle osobe koje se vode kao nestale.

Policija je rano jutros na obližnjoj obali pronašla 10 migranata. Privedeni su na saslušanje kako bi se utvrdilo da li su i oni bili u tom čamcu.

Uprkos intenzivnom patroliranju grčke obalske straže i Fronteksa u istočnom Egejskom moru, krijumčari iz Turske koriste obližnja grčka ostrva kao ulaznu tačku u Evropsku uniju.

Bonus video: