Peskov: Ne nosimo ružičaste naočare, ali se nadamo konstruktivnijem pristupu Trampa

0 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2016. 10:30h

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je dijalog sa SAD "zamrznut na skoro svim nivoima", ali je izrazio nadu da će novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp imati konstruktivniji odnos prema Moskvi.

"Ne nosimo ružičaste naočare, nemamo iluzija o nekom pozitivnom razvoju događaja, ali se nadamo konstruktivnijem pristupu", rekao je Peskov, prenio je Rojters.

Peskov je i juče izjavio da Kremlj vjeruje da su odnosi Rusije i SAD očajni i sa visokim stepenom nepovjerenja i da je dijalog Vašingtona i Moskve prestao "na skoro svim nivoima".

"Nažalost, naše bilateralne odnose prati ekstreman nivo nepovjerenja i oni su u dosta očajnom stanju", rekao je on, prenijela je agencija Tas s.

Istakao je i da ruski predsjednik Vladimir Putin dosljedno stoji iza toga da odnosi treba da se poboljšaju.

Potom su SAD saopštile da njihov dijalog sa Rusijom nije prekinut.

"Teško je znati šta su tačno namjeravali da poruče tim komentarom, ali diplomatsko angažovanje sa Rusijom nastavlja se po širokom nizu pitanja", izjavio je portparol američkog Stejt dempartmenta Džon Kirbi, prenosi Rojters.

Kirbi je napomenuo da je dobro poznato da postoje značajne razlike između Vašingtona i Moskve po nekim pitanjima, ali je naglasio da prekida u dijalogu nije bilo.

Bonus video: