Netanjahu slavi, a građani ne vide pobjednika u sukobu Hamas-Izrael

Oko 26 odsto Izraelaca vidi Izrael kao pobjednika, dok 16 odsto Izraelaca misli da je Hamas odnio pobjedu
0 komentar(a)
Gaza, Izrael, Palestina, Foto: Reuters
Gaza, Izrael, Palestina, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.08.2014. 07:34h

Većina Izraelaca smatra da niko nije izašao kao pobjednik iz sedmonedjeljnog rata u pojasu Gaze, objavio je danas Harec. Prema rezultatima istraživanja, 54 odsto ispitanika smatra da ni Izrael, ni borbeni palestinski pokret Hamas nisu pobjednici.

Oko 26 odsto Izraelaca vidi Izrael kao pobjednika, dok 16 odsto Izraelaca misli da je Hamas odnio pobjedu, navodi Harac. Istraživanje je obuhvatilo 464 Izraelca, a dozvoljena greška je bila 4,64 odsto.

Po drugoj anketi čiji je rezultate sinoć objavila izraelska televizija, 54 odsto Izraelaca je protiv prekida vatre, dok je za primirje njih 37 odsto. Predstavnici Izraela i Hamasa juče su u Kairu postigli sporazum o prekidu vatre kojim su okončani posljednji sukobi u pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu proglasio je pobjedu nad Hamasom u Gazi, dok je ranije Hamas proglasio pobjedu nad Izraelom. Izrael je početkom jula poveo ofanzivu protiv Hamasa i drugih boprbenih grupa u Pojasu Gaze, u najmeri da ih onesposobi da iz te godinama blokirane palestinske primorske enklave ispaljuje rakete na izraelsku teritoriju.

Bonus video: