U SAD-u 36 miliona ljudi ostalo bez posla zbog koronakrize

Američki list takođe je naveo da 13 saveznih država još uvijek nije u potpunosti uvelo program pomoći u slučaju nezaposlenosti zbog pandemije koji je Kongres usvojio u martu kako bi se pomoglo onima koji inače nemaju pravo na naknade za nezaposlene
481 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Sjedinjenih Država saopštila je da je prethodne nedelje u toj zemlji bez posla ostalo blizu 3 miliona Amerikanaca. Time je od sredine marta, kada je počelo obustavljanje ekonomije zbog pandemije koronavirusa, u SAD-u posao izgubilo više od 36 miliona ljudi, piše DW.

Prema Njujork Tajmsu , više od polovine onih koji su posljednjih sedmica zatražili pomoć za nezaposlene nisu uspjeli dobiti tražene naknade.

Američki list takođe je naveo da 13 saveznih država još uvijek nije u potpunosti uvelo program pomoći u slučaju nezaposlenosti zbog pandemije koji je Kongres usvojio u martu kako bi se pomoglo onima koji inače nemaju pravo na naknade za nezaposlene.

U SAD-u su do sada zabilježena 1,4 miliona slučajeva zaraze koronavirusom, što čini gotovo trećinu svih slučajeva u svijetu. Od komplikacija povezanih s covidom-19 umrlo je više od 85.000 Amerikanaca.

Bonus video: