Rastu tenzije između stručnjaka Faučija i administracije Donalda Trampa

"Kada me pitate da li slušam savjet doktora Faučija, moj odgovor je samo sa oprezom", rekao je danas savjetnik Bijele kuće Peter Navaro

15698 pregleda 3 komentar(a)
Fauči i Tramp, Foto: AP
Fauči i Tramp, Foto: AP

Bijela kuća sve više kritikuje američkog stručnjaka za infektivne bolesti i člana radne grupe za borbu protiv koronavirusa Entonija Faučija uslijed porasta tenzija između Faučija i predsjednika SAD Donalda Trampa.

Jedan zvaničnik Bijele kuće juče je objavio listu izjava za koje smatraju da su problematične, piše BBC.

Među njima su Faučijeve promjenljive preporuke za nošenje maski i upozorenja da je situacija u SAD sa koronavirusom ozbiljna.

U dokumentu koji je za vikend procurio iz Bijele kuće, navodi se da je "nekoliko zvaničnika Bijele kuće zabrinuto zbog broja puta kada je doktor Fauči pogriješio".

"Kada me pitate da li slušam savjet doktora Faučija, moj odgovor je samo sa oprezom", rekao je danas savjetnik Bijele kuće Peter Navaro.

Primjedbe dolaze uslijed primjetnog skoka broja zaraženih koronavirusom u SAD.

Potvrđeno je preko 3,3 miliona slučajeva, a više od 135.000 ljudi je umrlo od Kovida-19 širom zemlje, prema podacima Univerziteta Džons Hopkins.

Fauči je više puta naglašavao da brzo popuštanje mjera utiče na brže širenje zaraze, a suprotstavljao se i Trampovim izjavama da se epidemija u SAD smiruje.

Bonus video: