Volkswagen zatvorio dvije fabrike u Kini zbog korona krize

"Nadamo se da ćemo uskoro nastaviti proizvodnju i nadoknaditi izgubljenu proizvodnju. Glavni prioritet ostaje zdravlje i dobrobit naših zaposlenih", rekao je portparol

2399 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podružnica Volkswagen grupe u Kini zatvorila je dvije fabrike zbog izbijanja epidemije covid-19.

Kompanija je, naime, zatvorila fabriku u Tjenđinu, kojom upravlja zajedno s kineskom FAW grupom, kao i fabriku komponenata u tom gradu, prenosi B92.

"Zbog novog izbijanja epidemije covid-19 od ponedjeljka su zatvorene fabrika vozila FAW-VW i VW-ova fabrika komponenata za automatske mjenjače u Tjenđinu", saopštio je portparol njemačke kompanije za Reuters.

Prema njegovim riječima, u obje fabrike su ove sedmice dva puta sprovedena testiranja svih zaposlenih na covid 19 i čekaju se rezultati.

"Nadamo se da ćemo uskoro nastaviti proizvodnju i nadoknaditi izgubljenu proizvodnju. Glavni prioritet ostaje zdravlje i dobrobit naših zaposlenih", rekao je portparol.

U Tjenđinu, gradu u sjevernoj Kini udaljenom oko 100 kilometara od Pekinga, u srijedu je zabilježen 41 slučaj zaraze kovidom, nakon 33 slučaja dan ranije, prema današnjim podacima Nacionalne zdravstvene komisije.

Bonus video: