Marina Silva: Brazil će biti lider u borbi protiv klimatskih promjena

Očekuje se da će Da Silva sljedeće nedjelje prisustvovati konferenciji COP27 u Šarm el Šeiku u Egiptu gdje će se sastati sa nekoliko šefova delegacija

1917 pregleda 0 komentar(a)
Marina Silva, Foto: Reuters
Marina Silva, Foto: Reuters

Bivša ministarka životne sredine Brazila koja možda ponovo bude izabrana na tu funkciju Marina Silva danas je na samitu UN o klimi izjavila da se Brazil vratio zaštiti amazonske prašume.

Nedavni izbori na kome je predsjedničku funkciju osvojio Luiz Inasija Lula da Silva predstavljaju potencijalno ogromnu promjenu u načinu na koji Brazil upravlja šumom u poređenju sa sadašnjim predsjednikom Žairom Bolsonarom.

Očekuje se da će Da Silva sljedeće nedjelje prisustvovati konferenciji COP27 u Šarm el Šeiku u Egiptu gdje će se sastati sa nekoliko šefova delegacija.

"Brazil će se vratiti protagonističkoj ulozi koju je ranije imao kada je u pitanju klima, biodiverzitet", rekla je bivša ministarka.

Bolsonaro, koji je izabran 2018, podsticao je razvoj Amazona akcijama i u retorički. Agencije za zaštitu životne sredine su oslabljene i on je imenovao upravnike šuma iz sektora agrobiznisa.

Nakon pobjede na oktobarskim izborima da Silva je obećao je da će preispitati Bolsonarovu politiku i krenuti ka potpunom zaustavljanju krčenja šuma.

Bonus video: