Mask pokrenuo anketu o tome treba li vratiti Trampa na Tviter

Mask je danas napisao da anketa generiše oko milion glasova po satu

4437 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Ilon Mask pokrenuo je anketu na Tviteru kasno sinoć tražeći od pratilaca da glasaju o tome hoće li ponovno aktivirati račun bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa na platformi.

Prvi rezultati pokazuju da je otprilike 60 odsto glasalo za.

Mask je danas napisao da anketa generiše oko milion glasova po satu.

"Vox Populi, Vox Dei", tvitovao je Mask latinski izraz koji otprilike znači "glas naroda je glas Boga". Anketa je otvorena 24 sata.

Mask, novi vlasnik Tvitera, rekao je u maju da će poništiti zabranu Tvitera za Trampa, čiji je nalog suspendovan nakon prošlogodišnjeg napada na američki Kapitol.

Mask je ranije tokom dana rekao da odluka o vraćanju Trampovog računa tek treba biti donesena te da je Tviter vratio neke kontroverzne naloge koji su bili zabranjeni ili suspendovani, uključujući satiričnu veb-stranicu Babilon Bee i komičarku Keti Grifin.

Maskova odluka da od korisnika Tvitera zatraži savjete o tome ko bi trebalo da bude na platformi dio je ogromne rekonstrukcija kompanije, uključujući masovna otpuštanja.

Otpustio je najviše rukovodstvo, uključujući bivšeg izvršnog direktora Paraga Agarvala i više zvaničnika zaduženih za sigurnost i privatnost, što je izazvalo pažnju regulatora.

Zvaničnik Bijele kuće takođe se oglasio, rekavši da bi Tviter trebalo da kaže Amerikancima kako je kompanija štitila njihove podatke.

U svom prvom mejlu zaposlenima Tvitera, ovog mjeseca, Mask je upozorio da Tviter možda neće moći "preživjeti nadolazeću ekonomsku krizu".

Takođe je rekao: "Mijenjamo politiku Tvitera, tako da rad na daljinu više nije dopušten, osim ako nemate poseban razlog."

Bonus video: