Tramp: Jedini zločin koji sam počinio je da neustrašivo branim našu naciju, naša zemlja ide dođavola

Tramp, koji se kandidovao za republikansku predsjedničku nominaciju 2024. godine, u utorak uveče je na Floridi održao relativno kratak govor, 25 minuta, u poređenju sa svojim skupovima koji ponekad mogu da traju i dva sata, navodi Rojters

19067 pregleda 4 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2023. 09:27h

Bivši američki predsjednik Donald Tramp kritikovao je njujorškog tužioca Alvina Brega zbog podizanja krivične prijave protiv njega i i proglasio se žrtvom miješanja u izbore bez pružanja dokaza, prenosi Rojters.

"Nikada nisam mislio da bi se tako nešto moglo dogoditi u Americi. Jedini zločin koji sam počinio je da neustrašivo branim našu naciju od onih koji žele da je unište", rekao je Tramp pristalicama okupljenim u njegovoj kući u Mar-a-Lagu u Palm Biču na Floridi.

Ranije se Tramp izjasnio da nije kriv na sudu na Menhetnu u Njujorku po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa, pošto su ga tužioci optužili da je organizovao plaćanja dvijema ženama pre izbora 2016. kako bi spriječio objavljivanje njihovih seksualnih odnosa sa njim.

Tramp, koji se kandidovao za republikansku predsjedničku nominaciju 2024. godine, u utorak uveče je na Floridi održao relativno kratak govor, 25 minuta, u poređenju sa svojim skupovima koji ponekad mogu da traju i dva sata, navodi Rojters.

U prvom javnom obraćanju od kada se na sudu u Njujorku izjasnio da nije kriv po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa, podignute nakon istrage o tajnom novcu isplaćenom porno zvijezdi, poručio je da "naša zemlja ide dođavola".

"Ovo je uvreda za našu zemlju jer nam se svijet već smije", istakao je Tramp, prenosi Radio Slobodna Evropa (RSE).

Tramp je pristalicama na svom imanju Mar-a-Lagu na Floridi citirao neimenovane analitičare koji su rekli da protiv njega nema jakih dokaza.

"Svaki pojedinac i pravni analitičar je rekao da nema slučaja", rekao je Tramp.

Kazao je da su mu advokati prilikom podizanja optužnice rekli "nema ničega, ne govore ni šta ste uradili".

RSE navodi da je možda najveći udarac za Trampa u svemu tome taj što su optužbe došle u Njujorku, gradu kojem je pomogao da se izgradi i koji ga je izgradio.

"Evo nas sada, u gradu koji je bio tako milostiv prije četiri-pet godina", rekao je.

Tramp (76) je posegnuo duboko u svoj izvor ličnih pritužbi kako bi proglasio da ga proganjaju politički protivnici koji koriste pravni sistem protiv njega kako bi pokušali da ga spriječe da ponovo osvoji Bijelu kuću 2024., naveo je Rojters.

Tramp je optužio okružnog tužioca Menhetna Braga da je htio da ga uhvati "prije nego što je saznao išta o meni".

Rekao je da je sudija u ovom slučaju Huan Merčan "sudija koji mrzi Trampa".

Ali nije ponudio nikakve dokaze koji bi podržali svoju tvrdnju da su preduzimali svoje akcije kako bi potkopali njegovu trku za Bijelu kuću.

Bonus video: