Izrael izveo vazdušne napade i napade dronovima na jug Libana

Nije prijavljeno da ima nastradalih, ali udari su izazvali požare u poljima blizu pograničnog grada Aita al Šaba, javila je izraelska Nacionalna novinska agencija (NNA)

5048 pregleda 0 komentar(a)
Dim se diže poslije izraelskog granatiranja, gledano sa libanske strane, blizu granice sa Izraelom, Foto: Reuters
Dim se diže poslije izraelskog granatiranja, gledano sa libanske strane, blizu granice sa Izraelom, Foto: Reuters

Izrael je rano jutros izveo vazdušne udare i napade dronovima na jug Libana, blizu napete izraelsko-libanske granice gdje se pojačala razmjena vatre između izraelskih snaga i militananta libanskog Hezbolaha, javili su izraelski državni mediji.

Nije prijavljeno da ima nastradalih, ali udari su izazvali požare u poljima blizu pograničnog grada Aita al Šaba, javila je izraelska Nacionalna novinska agencija (NNA).

Izraelski udari su sinoć pogodili libanski okrug Tir i fabriku madraca, javila je televizija, a razmijenjena je vatra iz malokalibarskog oružja između militanata i izraelske vojske duž granice.

Hezbolah i Izrael vode okršaje manjeg intenziteta od kada je izbio rat između Izraela i Hamasa, a poslije napada Hamasa na Izrael. Razmjena vatre je uglavnom ograničena na nekoliko pograničnih gradova.

Hezbolah se protivi izraelskoj kopnenoj invaziji na pojas Gaze, a Izrael upozorava da će uzvratiti ukoliko Hezbolah, koga podržava Iran, eskalira rat.

Bonus video: