Tramp sa liderima zalivskih zemalja o Kataru: Jedinstvo od ključnog značaja ra rješavanje krize

Američki predsjednik razgovarao je sa saudijskim kraljem Salmanom, prestolonasljednikom Muhamedom ben Zajedom al Nahjanom iz Abu Dabija i katarskim emirom Tamimom ben Hamadom al Tanijem
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.07.2017. 07:02h

Američki predsjednik Donald Tramp imao je odvojene razgovore sa liderima zalivskih zemalja o rješavanju krize sa Katarom, saopštila je kasno sinoć Bijela kuća.

Tramp se založio za jedinstvo ističući važnost obustave finansiranje terorizma i diskreditovanja ekstremističke ideologije.

Američki predsjednik razgovarao je sa saudijskim kraljem Salmanom, prestolonasljednikom Muhamedom ben Zajedom al Nahjanom iz Abu Dabija i katarskim emirom Tamimom ben Hamadom al Tanijem.

Tramp je ponovio da je jedinstvo u regionu od ključnog značaja ra rješavanje zalivske krize.

Saudijska Arabija i njeni saveznici odlučili su rano jutros na zahtjev Kuvajta kao posrednika u rešavanju zalivske krize da produže za 48 sati ultimatum postavljen Kataru da ispuni spisak od 13 zahtjeva, javila ja saudijska agencija Spa.

Te zemlje su 5. juna prekinule diplomatske odnose sa Katarom optužujući tu zemlju da podržava terorizam i zbog veza sa Iranom koji je regionalni rival Saudijskoj Arabiji.

Bonus video: