• Piše: Beta, Tanjug
  • Izmjena: 11.03.2014 u 19:45
  • 25461 prikaza
  • 38 komentara

misterija

Mobilni telefoni nestalog aviona i dalje zvone

Porodice nekih putnika sa misteriozno nestalog leta Malezija Erlajnsa tvrde da i dalje pokušavaju da ih dobiju na mobilne, koji i dalje zvone. Uglavnom je riječ o korisnicima kineskog servisa QQ prema kojem su nestali putnici "online", ali ne odgovaraju ni na pozive ni na poruke.

Iz kompanije Malezija Erlajns kažu da su i oni pokušali da stupe u telefonski kontakt sa članovima posade te da su i njihovi mobilni telefoni zvonili. Njihove brojeve telefona predali su kineskim vlastima.

Porodice nestalih putnika su bijesne na vlasti jer su ranije upozoravali da pokušaju da pronađu njihove najmilije preko signala mobilnog telefona, ali kažu da se na njihova upozorenja niko nije obazirao, piše Washington Post, prenosi Dnevnik.hr.

Malezijska vojska ušla u trag nestalom avionu

Malezijska vojska vjeruje da je radarom danas ušla u trag nestalom avionu kompanije Malezijan erlajns iznad moreuza Malaka, rekao je izvor iz Vojske.

Avion Malezijan erlajnsa MH370 sa 239 putnika i članova posade nestao je prije četiri dana, nedaleko od moreuza Malaka, odakle je posljednji put imao kontakt sa civilnom kontrolom leta i od tada mu se gubi svaki trag.

"Avion je promijenio kurs poslije Kota Baru i spustio se na manju visinu. Uspio je da uđe u moreuz Malaka", naveo je malezijski vojni zvaničnik koji je zadužen za informisanje o istrazi, prenijela je agencija Rojters.

Avion na letu od Kuala Lumpura do Pekinga, sa 227 putnika i 12 članova posade, u subotu rano ujutro sat po polijetanju poslednji put je imao kontakt sa kontrolom leta kod istočnog malezijskog grada Kota Baru.

Nije bilo radijskog kontakta koji bi ukazivao na problem i, u odsustvu bilo olupine ili podataka o letu, policiji je ostalo da "češlja" putničke i liste posade kao potencijalni trag.

"Možda je neko na letu kupio vrijednu polisu osiguranja, koju želi da porodica dobije ili neko ko duguje veliku svotu novca, znate, mi razmatramo sve mogućnosti", rekao je direktor malezijske policije Kalid Abu Bakar na konferenciji za novinare.

Bakar je dodao da je policija tokom istrage "veoma dobro češljala video snimak uzet sa Međunarodnog aerodroma Kuala Lumpur, kako bi proučila obrazce ponašanja kod svih putnika nestalog aviona".

Moreuz Malaka je jedan od najprometnijih svjetskih pomorskih puteva koji se prostire duž malezijske zapadne obale i povezuje Andamansko more sa Indijskim okeanom na zapadu i Južnokinesko more saj Tihim okeanom na istoku u jugoistočnom delu Azije.

Potraga za nestalim malezijskim avionom ušla u četvrti dan, dok među bezbjednosnim zvaničnicima u Evropi, SAD i Aziji raste skepticizam da je riječ o napadu.

Ocijeni:

  • Trenutno 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Isprintaj:

Vezani članci:

Tagovi:

malesian airlines, Malezija

slika