navigacija Naslovnica Premium

NEOPHODNO 9 GODINA BORAVKA

1.9.2015 17:55

U Danskoj od danas moguće dvojno državljanstvo

Po zakonu, državljanstvo se može zatražiti tek poslije devet godina neprekidnog zakonitog boravka u Danskoj

U Danskoj od danas moguće dvojno državljanstvo
Foto: telegraph.co.uk Autor: Beta

U Danskoj je danas stupio na snagu zakon o dvojnom državljanstvu, koji omogućava strancima da dobiju državljanstvo te zemlje bez odricanja od prethodnog državljanstva, kao i da Danci koji dobiju neko drugo državljanstvo, time ne izgube dansko.

Po zakonu, državljanstvo se može zatražiti tek poslije devet godina neprekidnog zakonitog boravka u Danskoj.

Izuzetak od te odredbe su stranci koji imaju danskog supružnika, te oni državljanstvo mogu zatražiti poslije šest do osam godina boravka, u zavisnosti od dužine braka.

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (2 glasova)

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Vijesti online" se ne mogu smatrati odgovornim za napisano.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama. Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite Ombudsmanu.

Nije dozvoljeno postavljanje eksternih URL-ova u komentarima!

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za novi izgled i funkcionalnosti portala Vijesti, možete pisati na redizajn@vijesti.me.

Ako imate neke primjedbe, sugestije ili komentare vezane za PREMIUM sadržaj možete pisati na premium@vijesti.me.

Izdvojeni komentari Komentara: 1

  • Rodni Troter 3 godine
    Evo dajem cenogorsko za dansko... Ovo mi ne valja ni za q...
    • 3
    • 0