Ljetnja pozornica u Glavnom gradu sačekaće bolje dane

Mnogi evropski centri, svoje ljetnje pozornice koriste za besplatne koncerte, baletske predstave, bioskop na otvorenom ili javno čitanje poezije
1145 pregleda 0 komentar(a)

ljetnje pozornice u Kotoru, Budvi, Tivtu, su tokom godine, kad vremenske prilike dozvoljavaju, centri kulturnih zbivanja. A Ovako izgleda podgorička. Iako na atraktivnoj lokaciji, između ruševina starog grada, iznad sastavaka rijeke Morače i Ribnice, sugrađani, ipak nijesu čuli za nju.

"Ako Glavni grad gazduje tom pozorniciom, ako su je oni napravili, pozicionirali na tako sjajnoj poziciji, oni su trebali da se pobrinu da je nekako promovišu, mi bismo im svi iz medija, sigurno pomogli, da je promovišu na pravi način, i da je promovišu dobrim programom, da je na taj način najbolje predstave i približili je sugrađanima, jer Podgoričanima nedostaje dobrog programa iz kulture..." - Nina Vujačić, urednica kulture ND Vijesti.

Mnogi evropski centri, svoje ljetnje pozornice koriste za besplatne koncerte, baletske predstave, bioskop na otvorenom ili javno čitanje poezije. U našem Glavnom gradu, ovaj neiskorišćeni simbol sačekaće bolje dane.

Opširnije u prilogu Nine Marković.

Bonus video: