Đeljošaj: Mjere koje smo tražili se odnose na poljoprivredu, građani dobro reagovali na ublažavanje

„Mjere koje smo tražili od Vlade se uglavnom fokusiraju na poljoprivredu, budući da se veliki broj građanstva Tuzi bavi ovom djelatnošću“, saopštio je Đeljošaj za Boje jutra.
2807 pregleda 2 komentar(a)
Nik Đeljošaj za Boje jutra, Foto: Zoran Đurić
Nik Đeljošaj za Boje jutra, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.04.2020. 09:40h

Kakvu pomoć Vlade očekuje Opština Tuzi, te da li ublažavanje mjera znači i jaču kontrolu u najmlađoj opštini, za Boje jutra je govorio predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj.

„Građani su dobro reagovali na ublažavanje mjera, čini se da je svima laknulo, ali smo im objasnili da je važno i dalje se pridržavati svih mjera koje se odnose na distancu i higijenu, pa su ljudi u principu još uvijek oprezni i pridržavaju se“, saopštio je Đeljošaj.

Kako je kazao, nije bilo potrebe za većim kontrolama ni za vrijeme najoštrijih mjera, već su građani dobro reagovali na apele i komunikacija sa njima funcioniše na principu dogovora.

„Mjere koje smo tražili od Vlade se uglavnom fokusiraju na poljoprivredu, budući da se veliki broj građanstva Tuzi bavi ovom djelatnošću“, dodao je Đeljošaj i saopštio da za vrijeme prvih mjera građani nijesu mogli raditi na svojim imanjima, što se odražava i na njihove proizvode, ali i na mogućnosti za prodaju i cijene.

Đeljošaj je napomenuo da se redovno prate dešavanja u opštini, kako bi se makar grubo procijenila šteta koja postoji, ali da je to sada jako teško.

„Moraćemo da napravimo rebalans budžeta, a potrudićemo se da se u njemu nađu sredstva koja će biti predviđena za pomoć poljoprivrednicima“, kazao ja Đeljošaj i apelovao na sve građane da i dalje budu oprezni i pridržavaju se mjera.

Bonus video: