Crnogorska Kinoteka i Udruženje glumaca organizuju školu glume za mlade

„Došli smo na ideju da pokrenemo školu glume i uz pomoć Udruženja glumaca smo okupili naše mlade glumce koji će raditi sa tinejdžerima i upoznavati ih sa osnovama glume i izazovima u radu“, saopštio je Martinović.
739 pregleda 0 komentar(a)
Škola glume, Foto: AP
Škola glume, Foto: AP
Ažurirano: 27.04.2020. 10:06h

Andro Martinović, direktor Crnogorske Kinoteke, za Boje jutra je govorio o Nagradi mlade publike koja je ovog vikenda dodijeljena od strane Evropske filmske akademije, ali i o školi glume za mlade.

„Riječ je o nagradi o kojoj odlučuju tinejdžeri od 12 do 14 godina, a ove godine je ona pripala filmu „Moj brat ganja dinosauruse“ italijansko-španske koprodukcije“, kazao je Martinović.

On je istakao da su iskustva tokom godina dobra i da su djeca u Crnoj Gori zainteresovana za filmove, pa je tako odlučivanje o filmovima bilo moguće organizovati i u ovim okolnostima.

„Osim što smo se fokusirali na program nagrade mlade publike, došli smo na ideju da pokrenemo školu glume i uz pomoć Udruženja glumaca smo okupili naše mlade glumce koji će raditi sa tinejdžerima i upoznavati ih sa osnovama glume i izazovima u radu“, saopštio je Martinović.

Kako je istakao, zainteresovani se još uvijek mogu prijaviti za učešće u školi glume, putem sajta podgoricafilmfestival.me koji su partneri Crnogorske Kinoteke, a sve se organizuje uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i Sekretarijata za kulturu i sport glavnog grada.

Bonus video: