Međunarodni dan sestrinstva: Odgovorno i posvećeno smo radili i prije korone

"Nije bilo straha, ali je bilo brige u početku. Najteže je bilo što smo odvojeni od svoje porodice", kaže za Boje jutra glavna sestra Interne klinike KCCG Sanja Milić
826 pregleda 0 komentar(a)
Glavna sestra Interne klinike KCCG Sanja Milić, Foto: Printscreen/Youtube/TV Vijesti
Glavna sestra Interne klinike KCCG Sanja Milić, Foto: Printscreen/Youtube/TV Vijesti
Ažurirano: 13.05.2020. 10:20h

Ljudi nas nazivaju herojima, aplaudiraju nam, ali mi smo se i do sada borili, ali nije bilo prepoznato kao danas. Odgovorno i posvećeno smo radili i prije korone”, rekla je za Boje jutra glavna sestra Interne klinike KCCG Sanja Milić povodom Međunarodnog dana sestrinstva.

"Nije bilo straha, ali je bilo brige u početku. Najteže je bilo što smo odvojeni od svoje porodice", rekla je Milić.

Dodaje da Dan sestrinstva zbog novonastale situacije nije obilježen na način kao što to zaslužuju.

"U Internoj klinici su se liječili najteži bolesnici. Sestre su bile spremne da pruže adektvatnu mjeru. Pokazali su veliku profesionalnost, stručnost sposobnost. Novo za nas je bilo direktan kontakt sa zaraznom bolešću, ali smo imali treninge za to. Kompletan tim medicinskih sestra, tehničara i ljekara dali su od sve od sebe i kao nikada do sada pokazali veliku solidarnost", istakla je Milić.

Patronažna sestra Nevena Božović je dodala da je situacija sa virusom korona donijela novo iskustvo, i da je cilj ostao isti, a to je da se zadovolje potrebe pacijenata.

"Patronožna služba je odmah orginizovala timove. Bili smo u startu pripremljeni na to da ćemo biti odvojeni od porodice", rekla je Božović.

Bonus video: