Milisav Korać, predsjednik NVO "Naša inicijativa": Za sada nijesmo dobili nikakvu pomoć od države

"Imali smo sastanak sa dr Senadom Begićem iz Instituta za javno zdravlje, objasnili smo situaciju, i dao nam je saglasnost da možemo da radimo uz uputstva i instrukcije kojih se pridržavamo", rekao je Korać

423 pregleda 0 komentar(a)
Korać, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Korać, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 05.06.2020. 10:50h

NVO Savez udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju "Naša inicijativa" nije radilo dva mjeseca i deset dana.

"Tokom ovog perioda naša stručna lica kontaktirala su roditelje kako bi im dali instrukcije u radu sa djecom. Ovo je bio veliki period za djecu da ne rade vježbe, i može se reći da je ostavilo određene posljedice po njih", rekao je gostujući u "Bojama jutra" predsjednik udruženja Milisav Korać.

"Imali smo sastanak sa dr Senadom Begićem iz Instituta za javno zdravlje, objasnili smo situaciju, i dao nam je saglasnost da možemo da radimo uz uputstva i instrukcije kojih se pridržavamo", rekao je Korać.

"Zaposleni su morali da se testiraju na COVID-19, svi rezultati su bili negativni. Oni nose maske dok vježbaju sa djecom, kao i roditelji. Djeca su oduševljena što su opet na okupu", istakao je Korać.

"Za sada nijesmo dobili nikakvu pomoć od države. Država u prva dva paketa pomoći nažalost nije prepoznala sektor nevladinih organizacija. Nijesmo otpuštali zaposlene, nekako smo izdržali. Zapošljavamo 26 lica sa invaliditetom, a 22. juna im ističe ugovor, pitanje je koliko ćemo moći da zadržimo. Apelujemo na državu da prepozna naš sektor", istakao je Korać.

Teško je bila zatvorenost u kućnom prostoru, i objasniti djetetu da ne može da izađe da se druži sa drugarima, da ide u školu. Ko je imao kuću, malo je lakše bilo, dodao je.

Detaljnije pogledajte u gostovanju.

Bonus video: