Rmuš: Tokom epidemije koronavirusa u Crnoj Gori su se mnogo više tražili domaći proizvodi

"Ove godine imamo značajnih rezulatata i pomaka u poljoprivrednoj proizvodnji, a kakvi su pravi rezultati sačekaćemo Monstat. Istraživanja koje smo mi radili početkom marta pokazuju da imamo i dalje rast broja stanovnika koji sve više žele da kupuju domaće proizvode", rekla je Rmuš

2539 pregleda 95 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Dragana Šćepanović
Ilustracija, Foto: Dragana Šćepanović

Tokom epidemije koronavirusa u Crnoj Gori su se mnogo više tražili domaći proizvodi. Ovo je bila poruka da se bavimo našom proizvodnjom, da ne zavisimo od izvoza. Svjedoci smo da se stanovništvo sve više okreće sopstvenoj proizvodnji, rekla je gostujući u "Bojama jutra" Lidija Rmuš iz Privredne komore.

"Ove godine imamo značajnih rezulatata i pomaka u poljoprivrednoj proizvodnji, a kakvi su pravi rezultati sačekaćemo Monstat. Istraživanja koje smo mi radili početkom marta pokazuju da imamo i dalje rast broja stanovnika koji sve više žele da kupuju domaće proizvode", rekla je Rmuš.

Ona je istakla da građanstvo sve više prepoznaje brendove Crne Gore.

"Rado kupuju tradicionalne proizvode kao što su kajmak, sir, pršuta. Poruka proizvođačima je da imaju pristupačnu cijenu i da naši proizvodi budu obilježeni na pravi način. Poslednjih godina se puno uložilo u poljoprivredu", kazala je Rmuš.

Bonus video: