Pogledajte magazin "Geopolitika": "Tri godine članstva u NATO - dostignuća i izazovi"

U cilju nastavka dobre saradnje Crne Gore I Alijanse, Crna Gora će uputiti do 30 pripadnika Vojske u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje tkz NRF

2034 pregleda 0 komentar(a)
Snage KFOR-a na Kosovu, Foto: Geopolitika
Snage KFOR-a na Kosovu, Foto: Geopolitika
Ažurirano: 16.06.2020. 12:23h

Magazin "Geopolitika" posvećen evroatlantskim integracijama Crne Gore i emituje se ponedjeljkom na Televiziji Vijesti u 16:50.

U jučerašnjem magazinu pogledajte kako na tri godine članstva Crne Gore u najvećem svjetskom vojno-političkom savezu NATO-u, gledaju u Briselu I Podgorici.

U cilju nastavka dobre saradnje Crne Gore i Alijanse, Crna Gora će uputiti do 30 pripadnika Vojske u sastav snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje tkz NRF.

NRF su inače visoko spremne i tehnološki napredne multinacionalne snage sastavljene od kopnenih, pomorsklh, vazduhopiovnih i snaga za specijalne operacije, koje Savez može rasporediti brzo i gdje je to potrebno.

Prošle nedjelje navršila se 21 godina od kada su vojni kontingenti iz mnogih zemalja ušli su na Kosovo pod oznakom KFOR-a i započeli misiju pod vodstvom NATO-a.

Saznajte i koliko vojnika ima u sadašnjem KFOR-u, a koliko ih je bilo 1999. kada je misija krenula sa radom, te da li se u nečemu promijenila njegova misija na Kosovu.

“Geopolitika” se emituje ponedjeljkom odmah nakon “Vijesti u pola 5”.

Bonus video: