Požari registrovani širom Podgorice, Janković: Ne palite vatru na otvorenom

"Požari su registrovani u Tuzima, Golubovcima, u Lješanskoj nahiji, Zagoriču, Starom aerodromu. Razlog požara je u 90 odsto slučajeva ljudski faktor", rekao je gostujući u "Bojama jutra" na Televiziji Vijesti komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković

5794 pregleda 6 komentar(a)
Janković, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Janković, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Više desetina aktivnih požara registrovano je prethodnih desetak dana na teritoriji Podgorice.

U Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada kažu da su spremni za predstojeću požarnu sezonu, da očekuju da će biti aktivnih požara tokom ljeta, posebno u avgustu, te apeluju na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru kada su visoke temperature.

"Požari su registrovani u Tuzima, Golubovcima, u Lješanskoj nahiji, Zagoriču, Starom aerodromu. Razlog požara je u 90 odsto slučajeva ljudski faktor", rekao je gostujući u "Bojama jutra" na Televiziji Vijesti komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković.

Janković je rekao da je ta služba sa opremom i osobljem spremna za predstojeću požarnu sezonu, a nova protivpožarna vozila očekuju u narednom periodu.

Ova jedinica je imala niz preventivnih aktivnosti koja je sprovela u cilju kako bi građane upoznala sa svojim obavezama.

"Kada su visoke tempreture ne treba paliti vatru na otvorenom prostoru. Ukoliko građani moraju to da rade, obavezno je da obavijeste Službu zaštite za spašavanja", rekao je Janković i najavio da će podnositi krivične prijave protiv nesavjesnih lica.

Bonus video: