Ulcinjsko tužilaštvo pokrenulo istragu o partijskom zapošljavanju u toj opštini

Sagovornik TV Vijesti, blizak istrazi, objašnjava da su istražitelji ovaj slučaj počeli da razmatraju tek nakon Nrekićeve izjave iako je razloga za rekciju bilo i par mjeseci ranije, kada je o partijskom zapošljavanju u emisiji Reflektor na TV Vijesti govorila potpredsjednica Opštine Ulcinj

31034 pregleda 168 reakcija 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube
Ilustracija, Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik opstine Ulcinj, Ljoro Nrekic, zimus je bio iskren sa novinarom dnevnika Vijesti. Otvoreno je priznao da se u najjužnijoj crnogorskoj opštini, zapošljava po partijskom ključu

Adrović: Znači, ovo preko 190 je po partijskoj pripadnosti?

Nrekić: Po partijskoj. Ja apsolutno sam transparentan. A, godina je izbora. Imam otpora tu, jer to ne želim. Apsolutno. Zatekao sam takvo stanje koje ćemo poboljšati najvjerovatnije malo. Ne možemo mi da produkujemo višak radne snage koji apsolutno ništa ne rade", rekao je Nrekić četvrtog februara ove godine.

Upravo ova Nrekićeva izjava, u kojoj priznaje da je opština Ulcinj postala stjecište partijskih kadrova koji baš nista ne rade, prema saznanjima Televizije Vijesti, bila je povod za pokretanje istrage. Istraga bi narednih dana, navodno mogla rezultirati podnošenjem prijava protiv nekih službenika u ulcinjskoj opštini.

Pod lupom istražitelja našlo se više od 90 ugovora o radu u raznim opstinskim sekretarijatima.

Sagovornik TV Vijesti, blizak istrazi, objašnjava da su istražitelji ovaj slučaj počeli da razmatraju tek nakon Nrekićeve izjave iako je razloga za rekciju bilo i par mjeseci ranije, kada je o partijskom zapošljavanju u emisiji Reflektor na TV Vijesti govorila potpredsjednica Opštine Ulcinj.

Ima li gospođo Đoni partijskog zapošljavanja u Opštini Ulcinj?

"Normalno", kazala je Đoni u emisiji Reflektor 24. decembra prošle godine.

Zašto kažete normalno?

"Ja kad bih izgovorila nešto suprotno, ja bih rekla laž", rekla je Đoni u pomenutoj emisiji.

Okidač je ipak bila Nrekićeva izjava, koji je prema informacijama televizije Vijesti, nedavno uputio i dopis svim Sekretarijatima tražeći od njih da raskinu ugovore sa radnicima zaposlenim po partijskoj liniji, ali to nije imalo efekta.

Nrekić je istražiteljima dao i izjavu u vezi sa priznanjem izrečenim u intervjuu Vijestima. On je, prema nezvaničnim saznanjima negirao da je rekao kako i njegov DPS zapošljava po partijskoj liniji, navodeći da je mislio na situaciju u opštini koju je zatekao kada je došao na njeno čelo. Ipak, audio snimak intervjua Vijestima to demantuje.

Nrekić: Svako iz svog ugla, svaki predsjednik, odnosno predstavnik jedne političke partije gleda mogućnosti zapošljavanja svojih u Opštini Ulcinj.

Adrović: Zapošljava li DPS, uzgred?

Nrekić: I DPS završava kao i oni.

Partijsko zapošljavanje, najveća afera te vrste, afera Snimak iz 2013. te godine nikada nije do kraja rasvijetljena, a odgovarali su simbolično tek rijetki lokalni funkcioneri DPS-a

Bonus video: