Ni nakon šest godina EPPCG nije ispunila obećanje o izgradnji parka i pošumljavanju terena pored jezera Krupac

Nezvanično, Opština Nikšić i Elektroprivreda ne mogu da se dogovore ko će odžavati park i upravljati njime kada bude izgrađen, zbog čega i ovog ljeta, posjetioce Krupca , nadomak jezera dočekuje pustoš

6701 pregleda 4 komentar(a)
Mjesto na kom je trebao da se izgradi park, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Mjesto na kom je trebao da se izgradi park, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Još prije šest godina, kada je nevrijeme uništilo šumu topola pored Krupačkog jezera, iz Elektroprivrde Crne Gore (EPCG), koja gazduje ovim prostorom obećali su da će teren sanirati, pošumiti i na oko 7 hiljada kvadrata izgraditi park.

Iako je projekat završen prije dvije godine, još se čeka tender za ovaj posao, za koji je EPCG izdvojila 235 hiljada eura.

Nezvanično, Opština Nikšić i Elektroprivreda ne mogu da se dogovore ko će odžavati park i upravljati njime kada bude izgrađen, zbog čega i ovog ljeta, posjetioce Krupca , nadomak jezera dočekuje pustoš.

Iz EP TV Vijesti nisu odgovorili, zašto je Nikšićane i turiste, koji u vrelim ljetnjim danima osvježenje traže pored jezera,nadomak Krupca opet dočekala pustoš?

Nezvanično, TV Vijesti saznaje da radovi na parku Krupac za koje je EPCG izdvojila 235 hiljada eura - čekaju tender, jer sa Opštinom ne mogu da dogovore ko će upravljati I odrzavati zelenu povrsinu kad bude završena.

U Opštini samo konstatuju da prostorom gazduje Elektroprivreda.

Ljubitelji jezera konstatuju da se najobičniji posao bez potrebe izrodio u problem.

Bonus video: