Privatne predškolske ustanove traže hitno otvaranje vrtića

Radmila Andrić iz Udruženj privatnih predškolskih ustanova ističe da je namjera pokretanja peticije pomoći roditeljima

4890 pregleda 146 reakcija 2 komentar(a)
Andrić, Foto: TV Vijesti
Andrić, Foto: TV Vijesti

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je nakon zatvaranja vrtića donijelo odluku da se roditeljima djece predškolskog uzrasta omogući plaćeno odsustvo. U međuvremenu, privatne predškolske ustanove peticijom traže hitno otvaranje vrtića.

„Peticija je nastala zbog roditelja koji su nam se javljali u ponedeljak veče sa nevjericom i šokom, jer nisu znali šta da rade sa svojom djecom i kuda da ih odvedu. Ideja peticije je bila da pomognemo roditeljima“, rekla je gostujući u „Bojama jutra“ Radmila Andrić iz Udruženja privatnih predškolskih ustanova.

Prema njenim riječima, oni ne zahtjevaju hitno otvaranje vrtića, kako bi se kosili sa odlukana NKT-a, i da nikada nijesu išli nauštrb bezbjednosti djece, već kako bi pomogli roditeljima.

„Mi smo uvijek poštovali mjere. Dječje aktivnosti su uglavnom svedene u dvorištu. Svakako je tokom ljetnjih mjeseci 50 odsto manje djece u vrtićima“, rekla je Andrić.

„Sada očekujemo kako ćemo dalje i do kada ćemo biti zatvoreni, kao i do kada će moći da roditelji ostanu kod kuće. Peticija i dalje stoji. Sad razmišljamo kako ćemo da preživimo i kako da opstanemo, tu je preko 300 zaposlenih lica“, istakla je Andrić.

Opširnije u gostovanju.

Bonus video: