Kroz podršku poslodavcima: Unapređenje zapošljivosti OSI

Večeras u terminu od 21 h na Televiziji Vijesti, ne propustite još jedno izdanje emisije “Putoka ZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore

1699 pregleda 0 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

U večerašnjem Putokazu govorimo o zapošljavanju osoba sa invaliditetom, kategoriji građana sa najvećim preprekama u zapošljavanju. Do sada je glavni razloga za tako nešto bio visok stepen predrasuda poslodavaca prema sposobnostima lica sa invaliditetom, ali programi Zavoda za zapošljavanje o kojima večeras govorimo u mnogome su promijenili njihove stavove.

Zavod za zapošljavanje godinama unazada intezivno radi na unapređenju zapošljivosti osoba sa invaliditetom, kroz podršku poslodavcima. Kroz finsiranje projekata u cilju većeg za zapošljavanje OSI, Zavod pokušava da eliminiše sve prepreke koje utiču na mogućnost njihovg radnog angažmana. Koliko se uspjelo u tome, možda najbolje pokazuju podaci da je od 2014 godine, od kada se primjenjuju grant šeme, pa do danas, objavljeno devet javnh poziva za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, vrijednosti 16,5 miliona eura.

Večeras govorimo i o tome koliko je sezonskih radnika potrebno ovog ljeta hotelijerima, imajući u vidu situaciju sa virusom korona.

O kojim programima se radi, i ko ima pravo da konkuriše pogledajte u večerašnjem izdanju emisije „PutokaZZZ“.

Bonus video: