U RAE zajedici za sada bez korone

Kako kaže Beriša i bez virusa korone pripadnici ove zajednice se bore za svoju egzistenciju izloženi mnogim virusima, a mnogi od njih nemaju riješen pravni status, što podvlači neostvarivanje mnogih prava

3630 pregleda 0 komentar(a)
Elvis Beriša, Foto: Printscreen YouTube
Elvis Beriša, Foto: Printscreen YouTube

Za sada nema oboljelih od COVID-a 19 u romskoj zajednici, ali zato strah u ovoj populaciji je sve veći iz dana u dan. U drugom talasu virusa korone do ovog momenta Romi nisu dobili nikakav vid pomoći, ističu u Romskoj organizaciji mladih .

„Ono što je zabrinjavajće je da su ljudi u strahu. Nijedna institucija ni organizacija do ovog momenta u drugom talasu virusa korone nije pružila nikakav vid pomoći“, rekao je u „Bojama jutra“ Elvis Beriša iz te organizacije.

Kako kaže Beriša i bez virusa korone pripadnici ove zajednice se bore za svoju egzistenciju izloženi mnogim virusima, a mnogi od njih nemaju riješen pravni status, što podvlači neostvarivanje mnogih prava.

„Godinama unazad čini mi se da radimo u pogrešnom pravcu kako država tako i donatori“, rekao je Beriša.

Beriša je rekao da ne moramo da budemo mnogo pametni da bi shvatili da ako imamo riješen krov nad glavom i izvor primanja da smo na putu rješenja osnovnih problema.

Bonus video: