Seoski turizam doživljava ekspanziju

Vlasnica jednog od seoskog domaćinstva Gordana Stevović sa Žabljaka kaže da su morali da u aprilu otkazuju rezervacije i da ove godine nemaju ni 10 odsto rezervacija u odnosu na prošlu godinu

5792 pregleda 2 komentar(a)
Olivera Brajović, Foto: Screenshot
Olivera Brajović, Foto: Screenshot

Posljednjih godina bilježi se veliki rast interesovanja za sve turističke aktivnosti koje su povezane sa selom i prirodom, rekla je gostujući u Bojama jutra Olivera Brajović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

"U Crnoj Gori imamo ukupno 100 registrovanih seoskih domaćinstava. Prošle godine je registrovano 32, ove godine osam", rekla je Brajović.

Dodala je da je Nacionalna turistička organizacija u sardnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma početkom godine učestovala na sajmu u Štutgartu koji je bio vrlo uspješan i da su očekivali dosta.

"Ova vrsta turizma doživljava ekspanziju", rekla je Brajović.

Vlasnica jednog od seoskog domaćinstva Gordana Stevović sa Žabljaka kaže da su morali da u aprilu otkazuju rezervacije i da ove godine nemaju ni 10 odsto rezervacija u odnosu na prošlu godinu.

"Nemamo interesovanje domaćih turista. Za sada su većinom strani turisti, uglavnom iz Njemačke, Mađarske, Rusije. Sve je otkazno u aprilu, nema ni 10 odsto ono što je bilo prošle godine. Cijene nismo mijenjali", rekla je Stevović.

Opširnije u gostovanju

Bonus video: