U Budvi 4.500 turista, teško procijeniti gubitke

Tijana Kotarac iz TO Budve kazala kako se nadaju da bi avgust, septembar i oktobar mogli nadoknaditi gubitke koji su evidentni u cijeloj državi

24019 pregleda 189 reakcija 73 komentar(a)
Kotarac, Foto: TV Vijesti
Kotarac, Foto: TV Vijesti

Tijana Kotarac iz Turističke organizacije Budva kaže da u tom gradu trenutno boravi 4,500 turista od čega su 3,500 domaći turisti.

Kotarac kaže da je teško procijeniti koliki su gubici turističke privrede, i da će to vidjeti na kraju godine.

"Sve se negdje nadamo da bi avgust, septembar, oktobar mogli da nadoknade ove gubitke koje su od februara ili marta evidentni ne samo u Budvi već u cijeloj Crnoj Gori. Ne bismo licitirali sa podacima s obzirom na zdravstvenu situaciju", rekla je Kotarac.

Kotarac kaže da ono što iz TO Budve mogu da urade u ovom trenutku je da budu servis cjelokupne turističke privrede.

"Da damo na raspolaganje sve naše resurse i da radimo promotivne kampanje kako za tržište Crne Gore tako i za tržište regiona i Evrope", rekla je Kotarac.

S obzirom na to da budžet zavisi od naplate boravišne takse, ne raspoložemo sa velikim sredstvima, ali se nekom kreativnošću, borbenošću borimo, kaže Kotarac.

"Ne postoji strategija"

Trenutno nemamo gostiju, nismo ih ni imali, imali smo samo otkazivanje rezervacija. Posljednje goste smo imali prošle godine. Problem je što avio saobraćaj ne radi. Moraćemo da se strpimo, rekao je ugostitelj Petar Antonioli iz Budve.

On kaže da u ovom trenutku ne postoji strategija, što smatra da je veliki minus za tržište.

„Zajedničkog dogovora nema. Trebalo bi da se stvori neka zajednica ili udrženje gdje će ljudi razgovarati i preslagati rješenja“, rekao je Antonioli.

Kaže da imaju zakazanih rezervacija, ali da zbog epidemiološke slike koja se mijenja one nijesu sigurne.

Bonus video: