VIDEO Kako se poštuju mjere NKT u Nikšiću: Skoro svi nose maske

Na osnovu prvih reakcija građana, Novica Milović, načelnik Komunalne policije Nikšić je optimista da neće morati da pribjegavaju kažnjavanju i da Nikšić neće doživjeti uvođenje dodatnih restrikcija

33506 pregleda 336 reakcija 14 komentar(a)
Danas u Nikšiću, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Danas u Nikšiću, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Zbog jučerašnjeg velikog rasta broja zaraženih koronavirusom u Nikšiću, i u tom gradu, kao i na Cetinju, od danas građani moraju nositi maske i na otvorenom.

Prvi utisak sa ulica je da se mjere poštuju, a epidemiolozi poručuju građanima da budu disciplinovani i strpljivi, jer će se prvi rezultati vidjeti tek za sedam do 14 dana.

U Nikšiću je danas i Dan žalosti zbog smrti dvojice mladića u saobraćajnoj nesreći prije dva dana.

Zastave na pola koplja i dva plava plakata, podsjetnik su na tešku saobraćajnu nesreću koja je u nedelju potresla Nikšićane.

Zbog tragično izgubljenih života osamnaestogodišnjih mladića Andrije Vickovića i Danila Delibašića, u Nikšiću je danas Dan žalosti.

Zbog jučerašnjeg skoka zaraženih koronavirusom i novog dnevnog rekorda sa 32 registrovana slučaja, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je za ovaj grad propisalo strožije mjere.

Veliki rast broja oboljelih izgleda da je zabrinuo Nikšićane, pa su jutros na ulici skoro svi sa maskama.

Nove mjere donose nove obaveze za pojedine organe, među kojima je Komunalna policija.

Oni će zajedno sa Upravom policije, Sekretarijatom za inspekcijski nadzor i turističkom inspekcijom kontrolisati poštovanje mjera.

Na osnovu prvih reakcija građana, Novica Milović, načelnik Komunalne policije Nikšić je optimista da neće morati da pribjegavaju kažnjavanju i da Nikšić neće doživjeti uvođenje dodatnih restrikcija.

Epidemiolozi su jasni - situacija u Nikšiću je izuzetno složena, a juče registrovani slučajevi se nijesu pridržavali mjera, jer su uglavnom povezani sa prethodno inficiranima.

U Opštu bolnicu, u kojoj se trenutno liječi 36 kovid pacijenata, juče su primljena dva nova.

A ljekari građanima poručuju da mjera nošenja maski na otvorenom rezultat može dati tek za sedam do 14 dana zbog vremena inkubacije.

Bonus video: